Ministerul Culturii a anunţat că a alocat 700.000 de lei, în Programul naţional de finanţare a cercetării arheologice sistematice 2020, pentru finanţarea mai multor proiecte ale unor instituţii din subordinea sa, dar şi a altor muzee, institute de cercetare şi universităţi.

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj Napoca a primit fonduri de 20.000 de lei, pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic  Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei (Grădiştea de Munte ‐ Sarmizegetusa Regia); 40.000 de lei, pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Potaissa, castrul legiunii V Macedonica (castrul roman de la Turda – Potaissa); 50.000 de lei, pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Castrul auxiliar Bologa; 37.500 de lei, pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Oraşul roman Apulum, Sediul guvernatorului consular al celor 3 Dacii; 15.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Cetatea Zânelor‐ Covasna.

Muzeul Naţional de Istorie a României a primit 37.500 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantier arheologic ‐ Situl arheologic de la Veţel Micia.

Pentru instituţii muzeale, de cercetare, altele decât cele subordonate Ministerului Culturii a fost alocat un buget de 500.000 de lei.

Complexul Muzeal Arad a primit suma de 37.500 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Sântana‐Cetatea Veche.

Muzeul Judeţean Satu Mare a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului Muzeul Judeţean Satu Mare şi 25.000 lei pentru finanţarea proiectului i de cercetare pentru şantierul arheologic  Urziceni – Vade Ret (Vamă). 

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a primit 25.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul Necropolele din epoca fierului de la Sâncrai (Darvas) şi 25.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Villa rustica de la Oarda Bulza.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a primit 12.500 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Rezervaţia arheologică  Porolissum (Pometul Jacului).

Alte instituții muzeale finanțate:

Institutul de Cercetări Eco‐Muzeale Tulcea a primit fonduri de: 50.000 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Maliuc (aşezarea neo‐eneolitică, punctul Taraschina); 37.500 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Jurilovca – Orgame/Argamum (Capul Dolojman); 25.000 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Oraşul roman Aegyssus (Colnicul Hora); 25.000 de lei pentru  proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Isaccea‐Noviodunum (Eski‐kale – Pontonul Vechi); 25.000 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic (L)Ibida – Slava Rusă (Lutarie).

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului „Solicitare de fonduri destinate finanţării   proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Capidava (Situl arheologic de la Capidava – Cetate)”.

Universitatea din Bucureşti a primit 37.500 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu.

Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte a primit 25.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Poiana Cireşului.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova Ploieşti a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Aşezare preistorică.

Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Histria.

Muzeul Judeţean Argeş Piteşti a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Valea Stânii (Vărzărie).

Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul Bucşani

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania