fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂMinisterul Culturii a alocat fonduri pentru cercetările arheologice din Munții Orăștiei și...

Ministerul Culturii a alocat fonduri pentru cercetările arheologice din Munții Orăștiei și de la Vețel Micia

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Culturii a anunţat că a alocat 700.000 de lei, în Programul naţional de finanţare a cercetării arheologice sistematice 2020, pentru finanţarea mai multor proiecte ale unor instituţii din subordinea sa, dar şi a altor muzee, institute de cercetare şi universităţi.

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj Napoca a primit fonduri de 20.000 de lei, pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic  Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei (Grădiştea de Munte ‐ Sarmizegetusa Regia); 40.000 de lei, pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Potaissa, castrul legiunii V Macedonica (castrul roman de la Turda – Potaissa); 50.000 de lei, pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Castrul auxiliar Bologa; 37.500 de lei, pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Oraşul roman Apulum, Sediul guvernatorului consular al celor 3 Dacii; 15.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Cetatea Zânelor‐ Covasna.

Muzeul Naţional de Istorie a României a primit 37.500 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantier arheologic ‐ Situl arheologic de la Veţel Micia.

Pentru instituţii muzeale, de cercetare, altele decât cele subordonate Ministerului Culturii a fost alocat un buget de 500.000 de lei.

Complexul Muzeal Arad a primit suma de 37.500 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Sântana‐Cetatea Veche.

Muzeul Judeţean Satu Mare a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului Muzeul Judeţean Satu Mare şi 25.000 lei pentru finanţarea proiectului i de cercetare pentru şantierul arheologic  Urziceni – Vade Ret (Vamă). 

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a primit 25.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul Necropolele din epoca fierului de la Sâncrai (Darvas) şi 25.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Villa rustica de la Oarda Bulza.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a primit 12.500 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Rezervaţia arheologică  Porolissum (Pometul Jacului).

Alte instituții muzeale finanțate:

Institutul de Cercetări Eco‐Muzeale Tulcea a primit fonduri de: 50.000 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Maliuc (aşezarea neo‐eneolitică, punctul Taraschina); 37.500 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Jurilovca – Orgame/Argamum (Capul Dolojman); 25.000 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Oraşul roman Aegyssus (Colnicul Hora); 25.000 de lei pentru  proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Isaccea‐Noviodunum (Eski‐kale – Pontonul Vechi); 25.000 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic (L)Ibida – Slava Rusă (Lutarie).

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului „Solicitare de fonduri destinate finanţării   proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Capidava (Situl arheologic de la Capidava – Cetate)”.

Universitatea din Bucureşti a primit 37.500 de lei pentru proiectul de cercetare pentru şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu.

Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte a primit 25.000 de lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Poiana Cireşului.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova Ploieşti a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Aşezare preistorică.

Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Histria.

Muzeul Judeţean Argeş Piteşti a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul arheologic Valea Stânii (Vărzărie).

Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu a primit 25.000 lei pentru finanţarea proiectului de cercetare pentru şantierul Bucşani

Adrian Meitner

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului