Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunțat marți începerea lucrărilor pentru cea mai modernă şcoală specială din ţară, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea forului administrativ judeţean.

Potrivit CJ Cluj, școala va dispune, în premieră în România, de o grădină senzorială amplasată pe clădire şi de un bazin propriu pentru hidroterapie, investiția fiind finanțată din fonduri europene.

Proiectul vizează demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea unui corp nou, respectiv modernizarea unuia dintre corpurile actuale și amenajarea spațiului exterior.

Noul corp de clădire ce urmează a fi edificat va avea un regim de înălțime P+3E și va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte. Astfel, zona 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, în timp ce în zona 2 se vor afla cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare. Zona 3 va fi compusă din blocul alimentar, format din bucătarie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive și de terapie.

În noul sediu va fi amenajată o zonă dedicată specialiștilor instituției, special concepută pentru prevenirea apariției sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională.

În spațiul exterior va fi amenajat un loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Valoarea lucrărilor este de 14,1 milioane de lei. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare și au o durată de execuție de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere

“Ceea ce este cu adevărat îmbucurător e faptul că le vom oferi elevilor clujeni cu nevoi speciale condiţii la standarde europene. Cu ajutorul celor trei milioane de euro vom construi o şcoală specială ultramodernă, cea mai mare şi mai bine dotată din România”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

(SURSA FOTO: Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Cluj-Napoca)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania