Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sistează, pentru o săptămână, intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, suspendă concediile de odihnă ale personalului şi reorganizează mai multe secţii, în contextul în care a crescut numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, care au nevoie de îngrijire medicală.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Din 23 octombrie, SJU Miercurea Ciuc a început o serie de reorganizări pentru a avea mai multe spații pentru pacienții infectați cu Sars-CoV-2 și pentru a sigura noi paturi de terapie intensivă dacă va fi nevoie. Până în ziua de azi au fost tratați în spital aproape o mie de pacienți cu noul coronavirus.

S-au creat noi circuite în cadrul Unității de Primiri Urgențe, s-a instalat un nou cort cu încălzire pentru a oferi spațiu de așteptare pacienților cu simptome ușoare, sub supravegherea personalului de specialitate. Fiind spital județean de urgență, spitalul nostru primește toate urgențele din județ.

Secția Ortopedie s-a mutat la secția Cardiologie, care s-a restrâns, creând spații pentru aceasta. Astfel s-a eliberat parterul spitalului, unde va funcționa în forma inițială zona de tampon (zona galbenă) pentru suspecții cu infecția SarS-CoV-2 și unde – după măsurile organizatorice necesare – vor fi disponibile 10 paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid-19 (zona roșie). 

Secția medicină internă în caz de necesitate se va transforma în zonă de tampon pentru pacienți cu testul RT-PCR negativ, dar cu suspiciunea bolii Covid-19. Secția de Neurologie se va restrânge și va elibera paturi pentru cazurile de la medicină internă.

Pentru o săptămână – perioada 26-30 octombrie 2020 – se sistează intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici. Acești pacienți sunt anunțați și vor fi reprogramați.

Ambulatoriile de specialitate al spitalului funcționează în continuare, cu programul redus de până acum, pacienții sunt programați la 30 de minute. Se continuă triajul în poarta unității, pacienții sunt rugați să coopereze cu personalul spitalului, să ofere datele cerute și să respecte îndrumarea primită.

Pentru a asigura îngrijirea necesară a numărului mare de pacienți, conducerea spitalului a dispus, cu unele excepții bine justificate, suspendarea concediilor de odihnă pentru personal, începând cu 1 noiembrie, și a înștiințat angajații că cei care sunt în concediu acum pot fi rechemați la nevoie.

De la confirmarea primului caz de COVID-19 în Miercurea Ciuc, din aprilie până în 26 octombrie, în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc au fost îngrijiți 996 pacienți cu Covid-19, dintre ei 14 persoane au decedat. 

”Depunem eforturi pentru a asigura spațiile și îngrijirea necesară pacienților Covid-19, dar și pentru a asigura îngrijire medicală  pentru ceilalți pacienți. Pot apela la noi cu încredere toți cei cu probleme de sănătate, vor fi primiți, evaluați și vor primi îngrijirea de care au nevoie. Personalul medical care se ocupă cu cei infectați cu coronavirus este obosit după efortul de mai multe luni, putem ajuta munca lor noi toți cu respectarea măsurilor de precauție, vă rugăm să respectăm aceste câteva reguli bine cunoscute”, a declarat managerul spitalului, dr. Konrád Judit.

(SURSĂ FOTO: spitalmciuc.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania