fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLVIDEO | Probleme pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Asociația Pro Infrastructură: “Riscăm să...

VIDEO | Probleme pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Asociația Pro Infrastructură: “Riscăm să avem un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Pro Infrastructură (API), cel mai important ONG care monitorizează proiectele de autostrăzi din România, trage un semnal de alarmă cu privire la o situație „extrem de îngrijorătoare” pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania, între Chețani și Câmpia Turzii.

Potrivit reprezentanților asociației, constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă.

“După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea. În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe. Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă”, avertizează API.

Reprezentanții asociației solicită de urgență CNAIR să mobilizeze antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului, existând riscul ca, în caz contrar, șantierul să fie complet părăsit și companiile autohtone să ajungă în pragul falimentului.

Lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania are o lungime de 15,7 kilometri, iar valoarea contractului este de 280 de milioane de lei.

Filmare aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani

(SURSĂ FOTO / VIDEO: Asociația Pro Infrastructură)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel