Un cetăţean ucrainean care transporta 250 de kilograme de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, a fost prins de polițiștii de frontieră din Satu Mare. Valoarea pietrelor este estimată la peste trei milioane de lei.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 27 octombrie, în jurul orei 20.00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din Satu Mare au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

Pe raza localităţii Huta Certeze, județul Satu Mare, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic pentru control un autoturism înmatriculat în România. Şoferul a ignorat semnalele, şi-a continuat deplasarea, iar poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui, reușind să-l blocheze cu maşinile. În încercarea de a evita controlul, șoferul a avariat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră şi s-a blocat în maşină.

Poliţiştii de frontieră au verificat autovehiculul şi au constatat că în portbagaj se aflau mai mulţi saci de rafie încărcaţi cu o cantitate semnificativă de pietre semipreţioase.

Șoferul, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană, în vârstă de 31 de ani, şi bunurile depistate au fost duse la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

“În urma inventarierii au rezultat 11 saci care conţineau cantitatea de aproximativ 250 kg de material solid de culoare galben-maronie, asemănător chihlimbarului. Materialul descoperit va fi trimis spre expertiză către Centrul Gemologic Român. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, şoferul ucrainean fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cantitatea de aproximativ 250 de kilograme de chihlimbar, în valoare estimată de 3,1 milioane lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului”, a transmis Poliția de Frontieră.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania