Purtarea măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise a devenit obligatorie în municipiul Bistrița și în localitățile aparținătoare începând de miercuri, iar activitatea localurilor şi a agenţilor de jocuri de noroc se suspendă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Măsura a fost luată marți de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud, întrucât în ultimele 14 zile incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a depășit 3/1.000 de locuitori în această unitate administrativ-teritorială.

Ce prevede hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud

– se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

– activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

– în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

– se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste măsuri vizează atât municipiul Bistriţa, cât şi localităţile componente: Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea, Viişoara.

Măsuri intră în vigoare începând de miercuri, 28 octombrie 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania