Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara a crescut, începând de miercuri, capacitatea de internare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

Prin reorganizarea Secțiilor de Pneumologie 1 și 2  din unitatea sanitară au fost trecute în zona roșie COVID-19 mai multe saloane, care numără în total 45 de paturi.

Astfel, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus sunt alocate 181 paturi. Astăzi, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie erau internați 142 de pacienți, dintre care 13 în Terapie Intensivă.

“Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecție cu SARS CoV 2, am fost nevoiți să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roșie și am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienților COVD 19  sunt dotate cu instalații de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienții cu forme medii sau severe de infecție cu noul coronavirus. Din păcate, însă, dacă nu se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecție, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secția de Pneumologie pentru pacienții non-covid. De asemenea, vreau să fac un apel către pacienții cu BPOC – Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică – și către cei care suferă de neoplasm pulmonar să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceștia să fie în continuare diagnosticați și să le fie urmărită evoluția bolii”, a declarat asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical al Spitalului „Victor Babeș”.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secție externă a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, în această unitate sanitară fiind 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internați astăzi 35 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID 19. Coordonatorul secției externe este medicul Ovidiu Roșca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania