Un judecător de la Tribunalul Sibiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. DSP Sibiu a declanşat o ancheta epidemiologică în acest caz.

“Azi, 28 octombrie 2020, un angajat al Tribunalului Sibiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. A fost declanşată ancheta epidemiologică urmând să fie aplicate în continuare măsurile recomandate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Până în prezent niciun alt angajat al instanţei nu a manifestat simptome de îmbolnăvire iar colegii contacţi direcţi aflaţi în activitate şi cu cel mai mare risc de infectare, au rămas în autoizolare la domiciliu, fiind înlocuiţi de alţi colegi prin metoda rotaţiei personalului. Aşadar, activitatea Tribunalului Sibiu continuă fără a fi afectat programul de lucru al compartimentelor administrative sau activitatea de judecată, care se desfăşoară conform programării anunţate”, a anunțat Tribunalul Sibiu.

Reprezentanții Tribunalului recomandă cetățenilor evitarea prezenţei la sediul instanţei, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară, şi limitarea staţionării în incinta clădirii doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligaţiilor judiciare sau profesionale.

O altă recomandare este folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanţa, de transmitere a documentelor şi de informare disponibile permanent la nivelul instanţei: e-mail: tribunalul.sibiu@just.ro, fax: 0269217702, telefon: 0269217104.

Cei interesați pot utiliza aplicaţia informatică DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului şi limitarea deplasării fizice la Arhiva instanţei sau la celelalte compartimente publice. De asemenea, se recomandă utilizarea exclusivă a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare şi solicitarea de lămuriri inclusiv, cu privire la măsurile aplicate în această perioadă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania