Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) este prima instituţie de învăţământ superior din România şi din Europa de Est care utilizează cea mai modernă şi completă platformă de predare online – G Suite Enterprise for Education, dezvoltată de Google.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu are un parteneriat cu Google de aproape zece ani de zile, universitatea beneficiind, printre altele, şi de accesul la platforma G Suite for Education. În momentul declanşării pandemiei, Google a adăugat gratuit în această platformă încă două facilităţi: posibilitatea de a avea meet-uri cu până la 250 de participanţi şi respectiv posibilitatea de înregistrare a acestor întâlniri (video + text/chat). Aceste facilităţi au fost disponibile gratuit, iniţial până la data de 30 septembrie 2020, după care s-a prorogat termenul până la finalul lunii octombrie. Pentru a putea desfăşura în continuare activităţile on-line în condiţii optime, ULBS a contactat compania Google, în vederea achiziţionării platformei G Suite Enterprise for Education, care dispune de mai multe facilităţi, printre care şi cele două menţionate anterior”, a declarat prof. univ. dr. ing. Adrian Pascu, prorector al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

G Suite Enterprise for Education este funcţională în ULBS de la începutul acestei săptămâni, iar prin utilizarea ei pot fi generate rapoarte de originalitate, se oferă acces la funcţii avansate Google Meet (Live-stream, înregistrare video meetings, salvare înregistrare conferinţă în Google Drive etc.), se pot obţine rapoarte de prezenţă, se pot adresa întrebări sau se pot realiza sondaje în videoconferinţă. De asemenea, platforma asigură un sistem avansat de securitate.

Potrivit reprezentanților universității, parteneriatul cu Google datează din 2011, iar un an mai târziu ULBS a devenit prima universitate din Romania cu acces la această platformă, migrând toate serviciile de pe serverele proprii pe G Suite.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania