fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIECel mai tânăr viceprimar din istoria municipiului Sfântu Gheorghe. Are 24 de...

Cel mai tânăr viceprimar din istoria municipiului Sfântu Gheorghe. Are 24 de ani și va implica tinerii în dezvoltarea orașului

Publicat în

spot_img
spot_img

Întrunit în prima şedinţă extraordinară după constituire, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a votat miercuri propunerile pentru posturile de viceprimari, dar și membrii comisiilor de specialitate.

Primarul Antal Árpád i-a propus pentru funcţiile de viceprimar pe Tóth-Birtan Csaba, care a ocupat această funcţie şi în ultimii patru ani, și pe Vargha Fruzsina, cel mai tânăr membru al Consiliului Local.

„Prin nominalizarea lui Vargha Fruzsina, vreau să transmit un mesaj foarte puternic tinerilor. Cred că munca noastră nu valorează aproape nimic dacă tinerii nu rămân acasă, dacă nu vin acasă, dacă nu sunt prezenți și nu sunt implicați în viața orașului. Construim acest oraș pentru toată lumea, dar în primul rând pentru ei. Aceasta este o generație valoroasă, este important să le descoperim și să le rezolvăm problemele pentru a se simți prezenți și implicați în conducerea orașului. Problemele tinerilor de 20 de ani sunt înțelese cel mai bine chiar de tinerii în vârstă de 20 de ani. Toate condițiile sunt îndeplinite pentru ca tinerii să fie mai încrezători în autorităţile locale și să le transmită ce le preocupă”, a explicat primarul Antal Árpád propunerea făcută.

Consiliul Local a aprobat în unanimitate ambele propuneri pentru posturile de viceprimar, atât Tóth-Birtan Csaba cât şi Vargha Fruzsina depunând apoi jurământul.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu nominalizată pentru această funcţie. Nu este un secret pentru nimeni că nu am încă multă experiență, dar cred că dacă primarul și colegii mei din Consiliu m-au onorat cu încrederea lor, voi fi suficient de motivată să mă ridic la aşteptările lor. Am trei mari pasiuni: artele plastice, dansul popular și tradițiile, dar şi ajutorarea oamenilor din jur. Sunt încrezătoare că împreună cu această echipă și tinerii din Sfântu Gheorghe vom reuși să atingem obiectivele stabilite. Sunt conștientă de gradul mare de responsabilitate și că acest lucru nu va fi un proces ușor, dar am mari speranțe că îmi voi îndeplini atribuţiile cu succes”, a spus Vargha Fruzsina în conferinţa de presă care a urmat şedinţei.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat miercuri şi propunerile pentru constituirea comisiilor de specialitate.

Membrii Comisiei pentru administrarea domeniului public şi privat, patrimoniu, economic, buget, finanţe, agricultură şi dezvoltare regională sunt: Debreczeni László, Ferenczy Ágnes-Kanilla, Kolcza István, Tóth-Birtan Csaba, Kiss-Bartha Annamária.

Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism este formată din: Tatár Imola, Magyarosi Imola-Piroska, Székely Kincső, József Álmos-Zoltán, Ferenczy Ágnes-Ferilla, Lakatos László și Cserey Zoltán-Mihály.

Membrii Comisiei pentru sănătate, protecţie socială şi culte sunt: Kondor Ágota, Tatár Imola, Cserey Zoltán-Mihály și Székely Kincső.

Comisia pentru învăţământ, cultură şi ştiinţă este formată din următorii consilieri: Liviu-Vasile Comăneci, Kondor Ágota, Magyarosi Imola-Piroska, József Álmos-Zoltán, Sipos Dóra-Viola și Vargha Fruzsina.

Membrii Comisiei pentru administraţie locală, juridică, ordine publică, drepturile omului, legislaţia muncii şi disciplină sunt: Ambrus Zsombor, Liviu-Vasile Comăneci, Zsigmond József, Tóth-Birtan Csaba și Kiss-Bartha Annamária.

Comisia pentru tineret și sport este formată din: Sipos Dóra-Viola, Zsigmond József, Lakatos László, Debreczeni László, Ambrus Zsombor, Vargha Fruzsina și Kolcza István. Această comisie va răspunde şi de domeniul digitalizării, care va fi adăugat oficial într-o şedinţă viitoare.

(SURSĂ FOTO: sfantugheorgheinfo.ro)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.