Managerul serviciului privat de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş, Varga Zsigmond Karoly, a anunţat, joi, că angajaţii de aici au început să se implice voluntar în transportul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 la investigaţiile Computer Tomograf, pe fondul creşterii drastice a numărului celor infectaţi şi a presiunii la care sunt supuse serviciile de stat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Voluntariatul Samaritanus pentru bolnavii COVID a fost extins şi pe durata zilei, în timpul programului, fiindcă până acum efectuam aceste curse doar după terminarea programului. Le mulţumesc colegilor mei pentru înţelegerea situaţiei şi angajarea voluntară pentru aceste misiuni, fiindcă ei ştiu că nu vor fi plătiţi pentru aceste servicii. Statul nu ne decontează nimic, iar pacienţii COVID nu plătesc pentru ajutorul nostru. Dacă doresc să facă vreo donaţie, e binevenită, fiindcă orice transport implică nişte costuri, dar dacă nu, nu. Până acum am făcut 2-3 curse pe zi, după program, dar acum dacă suntem solicitaţi de oameni, mergem oricând. Nu ştiu cât timp vom putea suporta singuri costurile, fiindcă după fiecare cursă maşinile trebuie dezinfectate, costumele de protecţie trebuie schimbate, plus măşti şi mănuşi, ceea ce presupune o cheltuială de peste 400 de lei pe cursă. Vom merge atât timp cât vom putea acoperi aceste cheltuieli”, a declarat, pentru AGERPRES, Varga Zsigmond Karoly.

Potrivit şefului Ambulanţei Samaritanus Târgu Mureş, la fiecare transport este nevoie de doi angajaţi, întrucât între pacienţii pozitivi se regăsesc şi persoane care au nevoie de oxigen şi de asistenţă în timpul transportului pentru investigaţiile medicale.

(FOTO: Ambulanta Samaritanus / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania