11 pacienţi și 26 de cadre medicale de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN) au fost depistaţi cu COVID-19, cinci cadre medicale fiind testate pozitiv în ultima săptămână.

“În această săptămână au fost depistaţi cu coronavirus 11 pacienţi, din care 2 pacienţi simptomatici cu afecţiuni oncologice, cancer pulmonar, având simptome asemănătoare COVID – în IOCN, contaminaţi posibil din surse externe, pe Secţia de Radioterapie III. Menţionam faptul că toţi aceşti pacienţi sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării procedurii de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dată fiind situaţia critică în care se aflau. 5 persoane (personal medical şi auxiliar) pe Secţia de Radioterapie III, toţi asimptomatici, contaminate, posibil, din surse externe (familie) – izolaţi la domiciliu”, a transmis managerul IOCN, dr. Ioan-Cătalin Vlad.

Din cei 1.063 de angajaţi ai IOCN, au fost depistaţi cu COVID-19 şi sunt acum izolaţi opt medici, nouă asistente, două îngrijitoare, o infirmieră şi şase persoane auxiliare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania