90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost testați pozitiv la COVID-19. Nouă dintre aceștia au necesitat internarea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În momentul de faţă sunt un număr de 90 de cazuri active, 90 de lucrători din cadrul spitalului care sunt pozitivi. Există mini-focare, cu un număr de până la cinci cazuri, la secţiile de boli infecţioase, cardiologie, nou-născuţi, TESA-administrativ şi un număr de trei focare cu peste cinci cazuri la recuperare, pneumologie şi chirurgie. Dar există şi un număr de peste 10 angajaţi depistaţi pozitiv după testarea realizată la revenirea în activitate, în spital, după o perioadă mai îndelungată”, a declarat joi directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, într-o conferinţă de presă,.

Secţiile cu focare sau mini-focare sunt în continuare funcţionale, pentru că cei care lucrează în cadrul lor s-au îmbolnăvit în perioade diferite de timp şi fac parte din categorii diferite, respectiv medici, asistenţi medicali, personal auxiliar.

“Din cele 90 de persoane care sunt în momentul de faţă pozitive, pot să vă spun că marea majoritate au fost depistate ca urmare a testărilor care s-au făcut în jurul unui caz pozitiv din secţie, indiferent că a fost pacient sau cadru medical. Doar nouă au necesitat spitalizare, restul având forme foarte uşoare sau asimptomatice şi sunt izolaţi la domiciliu. Acesta este un lucru bun şi atestă faptul că se monitorizează cu foarte mare atenţie orice caz apărut în spital şi se face ancheta corespunzător”, a precizat directorul DSP Sălaj.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania