Consilierii județeni din Bihor au votat joi noua organigramă a aparatului propriu al Consiliului Judeţean, propusă de președintele instituției, Ilie Bolojan. Noua organigramă va avea 97 de posturi, în timp ce în schema anterioară erau 194 de posturi, dintre care 174 erau efectiv ocupate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Consilierii PSD şi UDMR au votat împotrivă şi au propus, în luările de cuvânt ale liderului PSD, Ioan Mang, Felix Cozma şi Borsi Loránt, amânarea şi “evaluarea” restructurării aparatului propriu al instituţiei, punând chiar sub semnul întrebării legalitatea unor asemenea măsuri.

Secretarul judeţului, Carmen Soltănel, a susținut că toate formalităţile legale au fost îndeplinite pentru modificarea organigramei.

“Locurile de muncă trebuie apărate, dar nu ale celor care nu muncesc. Aceşti bani în loc să se ducă pe investiţii, sunt tocaţi de oameni care nu-şi justifică locul de muncă”, a declarat Ilie Bolojan în plenul ședinței.

Potrivit șefului CJ Bihor, “s-au creat nişte sisteme de tip satelit în jurul CJ în care sunt zeci de angajaţi”, dând şapte exemple cu un total de 76 de angajaţi, plătiţi, direct sau indirect, de CJ. La Euroregiunea Bihor-Hajdu Bihar, unul dintre şefi avea salariu de 9.400 de lei, altul 7.900 de lei, a exemplificat Bolojan.

“Îmi asum răspunderea că această evaluare a fost făcută în mod corect. Cei care sunt mai mulţi pe post vor da concurs. Cu această reorganizare, vă asigur că Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine decât până acum”, a declarat Ilie Bolojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania