Caz incredibil la Târgu Mureș, unde regizoarea Crista Bilciu a ajuns să scrie pe pagina sa de socializare, cerând ajutor, după ce toată familia a prezentat simptome de covid, iar cei de la Direcția de Sănătate Publică i-au spus că nu îi vor testa, pentru că nu se încadrează în definiția de caz a bolii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Crista Bilciu povestește că, în urmă cu câteva zile, atât ea, cât și părinții și bunica au început să se simtă rău. Au sunat la medicul de familie care i-a sfătuit să contacteze DSP-ul pentru că aveau simptome clare de COVID. Numai că, pentru că nu intraseră în contact cu o persoană depistată pozitiv, nu a mers nimeni să îi testeze.

Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut.”, a scris regizoarea pe pagina de socializare.

Azi noapte, bunica Cristei Bîlciu a murit. Familia a sunat la 112 și o echipă de la Ambulanța a constatat decesul. După care, situația s-a blocat.

Abia după ce a postat pe rețele de socializare problema cu care se confruntă și imposibilitatea de a fi testată și de a-și putea înmormânta bunica, regizoarea a fost contactata de prefectul județului și de șeful DSP Mureș.

Reprezentanți ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă au precizat că membrii familiei nu au fost testați pentru Covid atunci când s-au prezentat la cazul respectiv, pentru că, spun ei, nu au primit o solicitare în acest sens. Angajații Ambulanței Târgu Mureș precizează că au fost chemați doar pentru că o persoană în vârstă se simțea rău.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania