Angela Jurmoni, profesor suplinitor al Colegiului Național ”Decebal” din Deva a decedat în această dimineață în secția ATI a Spitalului Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, după o complicație suferită în urma infectării cu noul coronavirus. Profesoara avea 66 de ani și, la momentul infectării cu Covid-19, nu suferea de alte afecțiuni și nici simptomele infecției nu erau foarte accentuate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Angela Jurmoni, un reputat dascăl hunedorean, a plecat în această dimineață la ceruri, după mai bine de două săptămâni de la internarea în spitalul din muncipiul Hunedoara, fiind infectată cu noul coronavirus. Din nefericire și soțul acesteia este internat în stare gravă la aceeași unitate medicală, prognosticul fiind extrem de rezervat.

Așa după cum ne-a declarat Lili Leonida, sora Angelei Jurmoni, simptomele infectării cu noul coronavirus pe care le-a avut profesoara au fost unele simple, iar internarea în spital s-a făcut la solicitarea voluntară a Angelei Jurmoni. Din păcate, pe măsură ce zilele treceau, starea dânsei a fost din ce în ce mai gravă.

”Sora mea nu avea niciun fel de comorbidități, nu se știa bolnavă, iar semnele infectării au fost doar o febră de 37,5 grade, o tuse seacă și oboseală. Nu se simțea foarte rău. A dorit ea, voluntar, să fie internată, susținând că are încredere în medici și în spital. Imediat după internare însă, vorbind cu ea la telefon, ne-a spus că medicația pe care o primea era foarte puternică și simțea că îi face rău. Cu câteva zile în urmă a fost transferată din salon la secția ATI și, după acest pas, nu am mai putut lua legătura cu ea în niciun fel. Înainte însă de asta, ea ne spusese că ceruse să fie lăsată acasă, dar a fost refuzată. Din păcate, nici starea cumnatului meu nu este foarte bună, el fiind de asemenea infectat cu covid.”, a spus Lili Leonida.

Aproape toată familia profesoarei a fost infectată cu noul coronavirus, însă doar ea este singura care a decedat. Mama ei, de 86 de ani, a reușit să se vindece. De asemenea și fiica sa.

Angela Jurmoni s-a născut în 11 iunie 1954 la Baia Mare. A absolvit Colegiul Național Decebal din Deva în anul 1973 și era profesor la același colegiu devean.

”Putem spune că Angela Jurmoni a făcut, cu adevărat, apostolat dăscălesc, dăruindu-se total, întrucât, pentru a aprinde lumina în sufletele copiilor, trebuie mai întâi ca ea să ardă în sufletul dascălului. (…) Din 1997 a venit să profeseze la Colegiul Național ”Decebal” Deva, fiind profesor de informatică și educație tehnologică, punând așadar piatra de temelie pentru o școală căreia ulterior i s-a dedicat trup și suflet. În anul 2014 se pensionează. A revenit ca profesor asociat la școala noastră, în toamna acestui an, pe catedra de educație tehnologică.”, a transmis prof. dr. Marin Florin Ilieș, directorul Colegiului Național ”Decebal” Deva.

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. Un om special si extrem de echilibrat. O onoare sa fi in grupul si in preajma lor. Cat de nedreapta este soarta si cata durere pentru cei care raman. Cu durere in siflet, regretam plecarea ei dintre noi si dorim prietenului nostru Petrica sa se faca sanator si sa se alature familiei lui dragi. Damne, cata durere…

Comments are closed.