fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALBREAKING | Profesor al Colegiului Național ”Decebal” din Deva decedat în urma...

BREAKING | Profesor al Colegiului Național ”Decebal” din Deva decedat în urma infectării cu Covid-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Angela Jurmoni, profesor suplinitor al Colegiului Național ”Decebal” din Deva a decedat în această dimineață în secția ATI a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, după o complicație suferită în urma infectării cu noul coronavirus. Profesoara avea 66 de ani și, la momentul infectării cu Covid-19, nu suferea de alte afecțiuni și nici simptomele infecției nu erau foarte accentuate.

Angela Jurmoni, un reputat dascăl hunedorean, a plecat în această dimineață la ceruri, după mai bine de două săptămâni de la internarea în spitalul din muncipiul Hunedoara, fiind infectată cu noul coronavirus. Din nefericire și soțul acesteia este internat în stare gravă la aceeași unitate medicală, prognosticul fiind extrem de rezervat.

Așa după cum ne-a declarat Lili Leonida, sora Angelei Jurmoni, simptomele infectării cu noul coronavirus pe care le-a avut profesoara au fost unele simple, iar internarea în spital s-a făcut la solicitarea voluntară a Angelei Jurmoni. Din păcate, pe măsură ce zilele treceau, starea dânsei a fost din ce în ce mai gravă.

”Sora mea nu avea niciun fel de comorbidități, nu se știa bolnavă, iar semnele infectării au fost doar o febră de 37,5 grade, o tuse seacă și oboseală. Nu se simțea foarte rău. A dorit ea, voluntar, să fie internată, susținând că are încredere în medici și în spital. Imediat după internare însă, vorbind cu ea la telefon, ne-a spus că medicația pe care o primea era foarte puternică și simțea că îi face rău. Cu câteva zile în urmă a fost transferată din salon la secția ATI și, după acest pas, nu am mai putut lua legătura cu ea în niciun fel. Înainte însă de asta, ea ne spusese că ceruse să fie lăsată acasă, dar a fost refuzată. Din păcate, nici starea cumnatului meu nu este foarte bună, el fiind de asemenea infectat cu covid.”, a spus Lili Leonida.

Aproape toată familia profesoarei a fost infectată cu noul coronavirus, însă doar ea este singura care a decedat. Mama ei, de 86 de ani, a reușit să se vindece. De asemenea și fiica sa.

Angela Jurmoni s-a născut în 11 iunie 1954 la Baia Mare. A absolvit Colegiul Național Decebal din Deva în anul 1973 și era profesor la același colegiu devean.

”Putem spune că Angela Jurmoni a făcut, cu adevărat, apostolat dăscălesc, dăruindu-se total, întrucât, pentru a aprinde lumina în sufletele copiilor, trebuie mai întâi ca ea să ardă în sufletul dascălului. (…) Din 1997 a venit să profeseze la Colegiul Național ”Decebal” Deva, fiind profesor de informatică și educație tehnologică, punând așadar piatra de temelie pentru o școală căreia ulterior i s-a dedicat trup și suflet. În anul 2014 se pensionează. A revenit ca profesor asociat la școala noastră, în toamna acestui an, pe catedra de educație tehnologică.”, a transmis prof. dr. Marin Florin Ilieș, directorul Colegiului Național ”Decebal” Deva.

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Adrian Meitner

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Conferinţă dedicată provocărilor digitale în jurnalismul contemporan, cu ocazia aniversării a 135 de ani de existenţă a Agenției Naționale de Presă AGERPRES

La mulți ani, AGERPRES!!! În 27 martie 2024 se împlinesc 135 de ani de la înfiinţarea primei agenţii de presă "românească, naţională şi autonomă", având titulatura de Agenţia Telegrafică a României sau Agenţia Română - "Agence Telegraphique de Roumanie" - "Roumagence".