În urmă cu aproximativ două săptămâni, mai multe cazuri de coronavirus fuseseră depistate la Căminul de Vârstnici din comuna mureşeană Alexandru Papiu Ilarian, de lângă oraşul Luduş.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Mai mulţi beneficiari ai aşezământului, dar şi câţiva angajaţi ai unităţii, au fost depistaţi pozitivi la testări pentru identificarea coronavirusului.

Angajaţii bolnavi s-au autoizolat la domicilii, iar bătrânii internaţi, testaţi pozitiv acolo, au fost izolaţi de ceilalţi şi trataţi chiar în incinta centrului, având în vedere că toţi au prezentat forme uşoare ale bolii. Unii au fost chiar asimptomatici.

Zilele trecute, toţi cei infectaţi au fost retestaţi şi, din fericire, toate rezultatele au fost negative. Astfel că actvitatea la Căminul de Vârstnici de la Papiu Ilarian a revenit aproape de normal. “Aproape” în sensul că accesul vizitatorilor este încă interzis în incinta Căminului, din cauza pandemiei.

Altfel, însă, comuna Papiu Ilarian este una dintre foarte puţinele din judeţul Mureş unde indicele de infectare este zero, nemaifiind înregistrate alte cazuri de infectare în rândurile locuitorilor comunei. Fapt remarcabil, având în vedere că indicele de infectare la nivelul judeţului Mureş se apropie de pragul de 4 la mia de locuitori, cifră îngrijorătoare.

sursa foto: papiuilarian.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania