Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au depistat un bărbat de 39 de ani, cetăţean spaniol, care a evadat în 2016 dintr-o închisoare din Spania și era dat în urmărire internaţională.

Bărbatul a fost prins sâmbătă, în localitatea Sărata.

Potrivit Poliției Române, pe numele acestuia autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, bărbatul fiind condamnat la 9 ani, 6 luni şi 15 zile de închisoare pentru comiterea a două tâlhării săvârşite cu ameninţări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire şi trafic de substanţe narcotice care nu provoacă daune grave sănătăţii.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de peste trei ani de închisoare.

“Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile”, a transmis Poliția Română.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania