fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDUrmărit internațional evadat dintr-o închisoare din Spania, prins în Bistrița-Năsăud

Urmărit internațional evadat dintr-o închisoare din Spania, prins în Bistrița-Năsăud

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au depistat un bărbat de 39 de ani, cetăţean spaniol, care a evadat în 2016 dintr-o închisoare din Spania și era dat în urmărire internaţională.

Bărbatul a fost prins sâmbătă, în localitatea Sărata.

Potrivit Poliției Române, pe numele acestuia autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, bărbatul fiind condamnat la 9 ani, 6 luni şi 15 zile de închisoare pentru comiterea a două tâlhării săvârşite cu ameninţări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire şi trafic de substanţe narcotice care nu provoacă daune grave sănătăţii.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de peste trei ani de închisoare.

“Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile”, a transmis Poliția Română.

Ioana Pop

Articole recente

Admiterea 2024 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu | Aproape 2800 de locuri fără taxă sunt prevăzute la programele de licență și master.

Aflați care este distribuția locurilor scoase la concurs de Ministerul Educației Naționale pentru anul universitar 2024-2025 pentru facultățile din cadrul ULBS

Papa Francisc le cere preoților să țină predici scurte, ca să nu adoarmă credincioșii

"Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc", susține Pontiful

Șapte oferte pentru construirea drumului expres Arad – Oradea

Lucrările au cu o valoare estimată de 2,74 miliarde lei (fără TVA) şi trebuie finalizate în 24 de luni.

Mai multe articole de același fel

Primăria Bistrița, câștigată de PSD la o diferență de 8 voturi

Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud a decis, marţi, că buletinele cu voturile valabil exprimate pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa nu vor fi renumărate, astfel că rezultatul la alegerile locale rămâne cel iniţial, cu candidatul PSD Gabriel Lazany câştigător în faţa edilului în funcţie, Ioan Turc (PNL), la o diferenţă de opt voturi

Un adolescent de 16 ani a decedat după ce a fost intoxicat cu o substanţă antiparazitară folosită pentru animale

O familie din satul Ilişua, judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns săptămâna trecută la spital, în urma unei intoxicaţii cu o substanţă antiparazitară folosită pentru animale, iar, ulterior, băiatul de 16 ani al familiei a decedat.