Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș a decis marți că purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile deschise devine obligatorie pe teritoriul a 14 localităţi din judeţul Maramureş, printre care şi municipiul Baia Mare

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Măsura se va aplica pe raza localităţilor Coaş, Săcălăşeni, Baia Mare, Coltău, Sălsig, Dumbrăviţa, Băiţa de Sub Codru, Asuaju de Sus, Seini, Ulmeni, Deseşti, Baia Sprie, Poienile Izei şi Rona de Jos.

De asemenea, se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa “faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din unităţile administrativ-teritoriale Coaş, Săcălăşeni, Baia Mare, Coltău, Sălsig Dumbrăviţa, Băiţa de Sub Codru, Seini, Ulmeni, Deseşti, Baia Sprie, Poienile Izei, Rona de Jos, cursurile urmând să se desfăşoare doar în sistem online.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în unităţile administrativ-teritoriale.Este permisă funcţionarea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.

Operatorii economici din unităţile administrativ-teritoriale vizate pot prepara hrană şi comercializa produse alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (în sistem take-away şi catering). Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Se permite fără a depăşi depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Toate unităţile administrativ-teritoriale care vor avea valoarea ratei de incidenţă mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori vor respecta prevederile şi măsurile din Hotărârea de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, iar lista unităţilor administrativ-teritoriale va fi actualizată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania