Lucrările de amenajare a accesului pietonal între străzile Independenței și Vasile Alecsandri au fost finalizate, iar începând de astăzi aleea este deschisă circulației pietonale, a anunțat Primăria Oradea.

Accesul pietonal se află în incinta unei foste fabrici și scurtează drumul dintre parcarea subterană de pe strada Independenței și pietonala Vasile Alecsandri. Lungimea totală a accesului pietonal este de aproximativ 92 de metri.

„S-a executat și ultima fază a lucrării, respectiv sigilarea cu rășină a rosturilor pavajului, iar de azi, aleea este dată în folosință circulației pietonale. Astfel, aceasta va scurta și va facilita accesul pietonilor pe strada Independenței, respectiv în parcarea subterană de pe această stradă. Totodată, artera pietonală care trece prin curtea fostei fabrici Oradinum va ușura atât deplasarea riveranilor în zonă, cât şi a turiștilor care vizitează obiectivele turistice din centrul orașului”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

Lucrările au început în iunie anul acesta și au constat în: înlăturarea vegetației de pe amplasament, spargerea platformei betonate existente, pe lățimea accesului pietonal, montarea gurilor de scurgere, betonarea suprafeței noii artere pietonale, pavarea cu piatră porfir și umplerea rosturilor pavajului cu rășină.

Pentru accesul de pe strada Independenței s-a prevăzut un acces auto, cu lățimea de 7 metri, realizat din cubeți din porfir. Trotuarul cu o lățime de circa 4 metri din lespezi de piatră porfir este mărginit de accesul auto cu o bordură, realizată din granit auriu.

Valoarea contractului de lucrări este de 884.000 de lei fără TVA.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania