Primăria Satu Mare a demarat lucrările de reabilitare a Centrului Nou, investiție realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Valoarea lucrărilor este de 13,1 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 24 luni.

Potrivit municipalității, în cadrul proiectului va fi modernizat Centrul Nou al municipiului Satu Mare, Piața 25 Octombrie și Pasajul Corneliu Coposu, se va integra în peisajul architectural o pistă de biciclete, se va reface fântâna artezienă și se va amenaja un spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice. Se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se urmărește îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și crearea unui mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Reabilitarea Pieței 25 Octombrie și a pasajului Coposu va fi completată de realizarea pasarelei pietonale peste râul Someș, investiție care se află în prezent în curs de evaluare a ofertelor. Valoarea acestei investiții este de 27 de milioane de lei.

,,Păstrând proporțiile, ziua de azi poate fi comparată cu momentul lucrărilor de realizare a Centrului Civic de la începutul anilor ’80. După 40 de ani, era momentul să aducem Centrul Nou al municipiului la un nivel demn de secolul XXI. Ne propunem să transformăm zona centrală într-una de atracție. Piața 25 Octombrie și Pasajul Coposu sunt în prezent într-o stare destul de avansată de degradare. Acesta este motivul pentru care am gândit și am realizat un proiect de modernizare a Pieței 25 Octombrie și a Pasajului Corneliu Coposu, pentru care am reușit să obținem finanțarea europeană. Ne dorim să oferim sătmărenilor un centru civic de care să fim mândri. Acest proiect este integrat cu cel care vizează reabilitarea Centrului Vechi, pentru care am câștigat de asemenea finanțare europeană”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania