Un pod din fier pentru o cale ferată cu ecartament îngust a fost dat în folosinţă în scop turistic, dar şi silvic la Ocolul Silvic Vişeu, fiind vorba de o investiţie unicat în România ultimelor decenii, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Maramureş, Mihai Leşan.

Potrivit acestuia, lucrarea e una deosebită, poate chiar unică în Europa ultimilor ani.

“E un pod de fier de cale ferată forestieră cu ecartament îngust (…) pod care deserveşte calea ferată forestieră Cozia de la Romsilva – Ocolul Silvic Vişeu (Munţii Maramureşului n.red). Lucrarea e chiar una deosebită, poate chiar unică în Europa ultimilor ani, pentru că asemenea lucrări nu se mai fac”, a spus Mihai Leşan, citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, podul are 4,2 metri înălţime, o lungime totală de 35.8 metri din care tablierul metalic măsoară 30,6 metri. Suprastructura podului este formată din grinzi cu zăbrele cale în jos, iar infrastructura din două culei din beton armat. Pentru amenajarea albiei râului în amonte şi în aval de Podul Cozia s-au executat ziduri de sprijin de 340 metri liniari.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de circa 2,93 milioane de lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat.

Direcţia Silvică Maramureş administrează, prin cele 13 ocoale silvice din subordine, peste 194.000 hectare fond forestier din care 137.078 hectare, păduri proprietatea publică a statului.

(SURSA FOTO: Romsilva)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.