Guvernul belgian a decis ca librăriile să rămână deschise spre bucuria cititorilor. “Cultura are de jucat un rol enorm”, a spus vicepremierul Georges Gilkinet.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Belgia, care a înăsprit restricţiile pentru şase săptămâni, păstrează librăriile deschise, considerând cartea printre “bunurile esenţiale”: la Bruxelles, librarii şi cititorii au spus că recursul  către literatură este indispensabil în faţa “angoasei” generate de pandemie. 

În condiţiile în care Belgia a înăsprit drastic luni restricţiile, librăria Tropismes a fost unul dintre puţinele magazine din Galeriile Regale – elegant pasaj acoperit din centrul capitalei – care atrage un flux constant de clienţi, care a contrastat cu ciocolateriile vecine fără turişti. 

Faţă de Franţa, guvernul lui Alexander De Croo a clasat librăriile printre afacerile care pot “rămâne deschise publicului atât timp cât oferă în special bunuri esenţiale”. 

”Credem că este esenţial să dezvoltăm o preocupare (…) legată de sănătatea mintală a tuturor belgienilor. Cultura joacă un rol enorm”, a declarat vicepremierul belgian Georges Gilkinet, pentru cotidianul Le Soir.

În librăria de secol XIX, clienţii sunt numeroşi: “În Belgia, este singurul acces la cultură care ne-a mai rămas. Între a face cumpărături la supermarket şi a te întoarce acasă ca să nu faci nimic (…) este important să citim!”, a spus Sébastien Décupère, recepţioner.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania