Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat miercuri, la Timişoara, că în proiectul Capitală Europeană a Culturii ”au fost multe blocaje”, din cauza diferenţelor de viziune ale Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Timişoara şi Ministerului Culturii, dar că aceste diferenţe vor dispărea, având în vedere că CJ şi primăria au alte conduceri acum, după alegerile locale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Au fost multe blocaje, diferenţe de viziuni între Consiliul Judeţean, Primărie, Ministerul Culturii. A fost o Asociaţie care a trebuit să coaguleze aceste instituţii, nu s-a întâmplat acest lucru. Astăzi avem, atât la Primăria Timişoara, cât şi la Consiliul Judeţean Timiş, conducere nouă. Cu siguranţă abordările vor fi altfel din punct de vedere financiar. Am alocat 215 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor”, a declarat ministrul Culturii.

Întrebat dacă Timişoara ar fi fost pregătită pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, dacă nu ar fi fost pandemia, Bogdan Gheorghiu a declarat că nu ar fi fost pregătită.

”Dacă mă întrebaţi dacă Timişoara este pregătită, nu”, a declarat ministrul.

Bogdan Gheorghiu a mai declarat că va avea o întâlnire şi cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz, pe tema Capitală Culturală Europeană.

”Am o întâlnire cu primarul pentru ca opinia mea e că orice decizie trebuie luată de comun acord, pentru a nu exista blocaje. Postul de comisar guvernamental pentru Capitală Culturală Europeană nu este ocupat şi nu va fi până nu ajungem la o decizie comună”, a mai precizat ministrul.

Directorul executiv al Asociaţiei TM 2021, Simona Neumann, a anunţat că Timişoara devine Capitală Europeană a Culturii în 2023, după ce Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023.

Modificarea a survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei de Covid-19.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania