Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că Festivalul de muzică George Enescu va avea loc la Timişoara în 2023, anul în care oraşul este Capitală Europeană a Culturii. Nica a spus că a primit asigurări în acest sens de la ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Veşti extraordinar de bune! Aflat în vizită în judeţul Timiş, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică George Enescu va avea loc în Timişoara. Este încă o dovadă a faptului că reşedinţa noastră de judeţ este un spaţiu cultural recunoscut. Avem la dispoziţie aproximativ 2 ani să pregătim cu investiţii, viziune şi sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timişean”, a anunţat Alin Nica pe Facebook.

Directorul executiv al Asociaţiei TM 2021, Simona Neumann, a anunţat că Timişoara devine Capitală Europeană a Culturii în 2023, după ce Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023. Modificarea a survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei de Covid-19.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania