Muzeul Țării Făgărașului găzduiește până în 8 ianuarie 2021 expoziția „Cornul abundenței”, care reunește cele mai  spectaculoase  piese de vestimentaţie și podoabe ale lumii nobiliare transilvănene.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Evenimentul pe care îl propunem stă sub semnul luxului și al abundenţei, reunind cele mai spectaculoase piese de vestimentaţie și podoabă din colecţia premodernă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și câteva piese de podoabă ce aparțin Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat”. Moda a fost și este un mijloc de diferențiere, o oglindă a contrastelor sociale și culturale, dar și o marcă a identității. Luxul, în general și cel vestimentar în particular, era apanajul oamenilor bogați. Atunci ca și acum, luxul însemna calitatea execuției, unicitate, personalizarea obiectului în funcție de dorințele comanditarului, iar exigențele statutului social se aplicau și dincolo de granițele modei, spre obiectele cu caracter  funcțional. Nobilimea transilvăneană nu era cu nimic mai pretențioasă decât cea europeană. Aristocrații preferau cele mai spectaculoase brocarturi, mătăsuri, broderii, fildeșul, sideful, aurul, pietrele prețioase, cu cele mai ingenioase lucrături și erau dispuși să cheltuiască mici averi pentru a-și satisface vanitatea”, au transmis reprezentanții Muzeul Țării Făgărașului.

Expoziția poate fi vizitată în Turnul Thomory al Cetății Făgăraș, de marți până vineri, între orele 8.00 – 17.00, sâmbătă – duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Ultima intrare este permisă cu o oră înainte de închidere.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania