Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au refuzat să înceapă lucrul la schimbul întâi, joi dimineaţa, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit integral drepturile salariale pe luna trecută, avansul fiind achitat doar în proporţie de 80%, informează Agerpres.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit liderului sindical Alin Sîn, la protestul spontan s-au alăturat şi angajaţii care au ieşit din schimbul de noapte, oamenii solicitând plata sumelor restante.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane, s-a deplasat la Exploatarea Minieră (EM) Lupeni pentru a discuta cu oamenii, în încercarea de a dezamorsa conflictul spontan.

Sindicatul Muntele, organizaţie reprezentativă la nivelul CEH, a solicitat, vineri, 30 octombrie, demisia conducerii companiei, în contextul în care administraţia a anunţat că plata chenzinei I pe luna octombrie se va face doar în proporţie de 80% şi numai pentru muncitori, diferenţele şi avansul pentru personalul TESA urmând să fie achitate în cursul acestei săptămâni.

Sindicatul a acuzat “managementul defectuos” al CEH şi lipsa de lichidităţi pentru plata drepturilor băneşti, menţionând că Biroul Executiv al Sindicatului Muntele a transmis o adresă ministrului Economiei, Virgil Popescu, prin care se solicită demiterea actualei conduceri a CEH.

CEH este format din minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni. În cadrul complexului lucrează circa 4.000 de angajaţi, majoritatea în minele de cărbune din Valea Jiului.

(FOTO: Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania