Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al Municipiului Braşov a recomandat miercuri testarea tuturor angajaților care intră în contact cu publicul, atât cei de la instituțiile publice cât și cei de la companiile private, prin utilizarea testelor antigenic sau RT-PCR, a anunțat Primăria Brașov.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

,, În ultimele zile am avut mai multe discuții cu reprezentanții DSP, cei ai Spitalului de boli infecțioase și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus și incidența crescută la nivelul municipiului Brașov. O soluție, din punctul meu de vedere, este testarea unui număr cât mai mare de persoane care intră în contact cu publicul, încă de la primele simptome. Având în vedere precizările Ministerului Sănătății și recomandările DSP cu privire la utilizarea testelor rapide antigen, am propus CLSU ca, în această etapă, să recomandăm tuturor organizațiilor publice sau private să testeze, de la primele simptome, toți angajații care interacționează cu publicul, fie prin testarea PCR, fie prin cea antigen. La nivelul Primăriei Brașov și al instituțiilor din subordinea Consiliului Local sper să începem aceste testări de săptămâna viitoare pentru angajați, chiar de la primele simptome. În felul acesta reducem la minimum interacțiunea persoanei pozitive cu colegii și cetățenii și reușim să reducem riscul de răspândire a acestui virus”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

În cazul angajaților primăriei și cei ai serviciilor din subordinea CL, Primăria va achiziționa testele antigen, iar medicii și asistentele de la Direcția de Asistență Socială vor asigura recoltarea. Cel puțin în prima etapă, vor fi testați angajații cu simptome, când vor veni la serviciu.

Hotărârea CLSU intră în vigoare de la data emiterii, adică de miercuri. Comitetului Operativ cu Activitate Temporară (C.O.A.T.) va comunica hotărârea tuturor membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov (CLSU) și instituțiilor implicate, în vederea punerii în aplicare.

Testele antigen rapide prin care se depistează infecţia cu COVID-19 în decurs de 15-30 de minute au început să fie folosite în rândul operatorilor medicali, în contextul în care rezultatul PCR de diagnostic este de câteva ore. Medicii spun că acestea pot fi o soluţie pentru a depista cazurile de COVID-19 înainte ca pacienţii să infecteze şi alte persoane. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat o completare la un ordin de ministru prin care autorizează folosirea testelor antigen pentru COVID-19 şi în unităţile publice, mai ales pentru trierea pacienţilor din urgenţe, iar Ministerul Sănătăţii a inclus testele rapide antigen în strategia de testare a pacienţilor cu simptome.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania