Primăria Satu Mare a început instalarea decorațiunilor luminoase de Crăciun în zona centrală a municipiului. Ca o noutate, în acest an accentul va fi pus pe parcul din Piața Libertății, având în vedere că Centrul Nou se află în reabilitare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

,,Cu toate că în acest an vom avea parte de un Crăciun altfel, ne dorim totuși ca sătmărenii să simtă atmosfera de sărbătoare. Am decis să decorăm zona centrală a orașului cu luminițe și elemente deosebite, care vor da orașului nostru o strălucire aparte. Bradul va fi amplasat în locația obișnuită, Parcul Central, însă avem în vedere să amplasăm încă trei brazi mai mici și în alte zone ale parcului pentru a creea cu adevărat un efect deosebit în jurul parcului. Cred că spiritul de sărbătoare trebuie să existe în continuare și pregătim câteva elemente surpriză în acest sens”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Centrul municipiului Satu Mare va avea un aer festiv. Vor fi păstrate tunelurile de lumini, ghirlandele, șirurile luminoase, globurile mari, strălucitoare și elementele decorative de tip ,, selfie”, apreciate de sătmăreni în anii trecuți. Pe Pasajul Corneliu Coposu se vor împodobi copacii mai mari și se va păstra și în acest an cortina de lumini, care este deja montată. 

Costurile din acest an pentru instalarea iluminatului festiv au fost reduse cu peste 230.000 lei, fiind în acest an de 560.446 lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania