Primarul municipiului Oradea, Florin Birta a anunţat sâmbătă, într-o declaraţie online, că cele trei pieţe agroalimentare mari din Oradea vor fi transformate în spaţii deschise până luni, prin demontarea uşilor şi pereţilor.

În contextual actual al pandemiei şi al deciziei CNSU, s-a luat această decizie în urma discuţiei cu directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP), Liviu Andrica. În cele trei mari pieţe se vând, în mod normal, produse agro-alimentare şi nealimentare, care se comercializează în regim de bazar.

“Produsele agro-alimentare vor fi comercializate în continuare în aceleaşi locaţii cu respectarea unor reguli. Până luni, angajaţii ADP vor demonta uşile şi pereţii laterali din pieţele Rogerius, Decebal şi Nufărul, care pot fi demontaţi, pentru a asigura o circulaţie cât mai bună a aerului şi ca spaţiul să fie cât mai aerisit, vor fi asigurate fluxuri separate de intrare şi ieşire la fel ca în supermarket-uri, masca de protecţie va fi purtată obligatoriu în incintele respective, nu sub nas şi nu sub bărbie, atât de cei care vor vizita piaţa, cât şi de comercianţi sau vânzători,” a anunţat Florin Birta.

Primarul a declarat că pieţele orădene vor rămâne deschise cu instituirea unor măsuri suplimentare de precauţie împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19, iar ADP va rezilia contractele de închiriere încheiate cu vânzătorii de produse agro-alimentare care vor fi prinşi că nu poartă corect masca de protecţie.

Municipalitatea va cere Poliţiei, Poliţiei Locale şi angajaţilor ADP să facă verificări periodice în pieţe cu privire la respectarea măsurilor de siguranţă.

“Am luat aceste decizii pentru că ne dorim ca orădenii să aibă acces la produsele agroalimentare necesare traiului de zi cu zi şi pentru ca producătorii să poată îşi vândă produsele în locaţii normale şi sigure”, a declarat Florin Birta.

În pieţele Rogerius, Decebal şi Nufărul, secţiunile de bazar se vor închide începând de luni, iar Piaţa 100 îşi va suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată începând de săptămâna viitoare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania