Personalul din executivul Primăriei Baia Mare și angajații din serviciile publice, creșe și alte structuri ale autorității locale sunt testați pentru COVID-19, o şcoală gimnazială fiind transformată provizoriu în centru de recoltare, a informat luni primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Conform deciziilor autorității naționale, clădirile proprietate a municipiului și care se află în administrarea unităților de învățământ nu sunt folosite în această perioadă, activitatea didactică desfășurându-se online. Ținând cont de aceste aspecte, dar și de nevoia ca autoritatea locală să își desfășoare activitatea și în acest intervalul orar în care au loc testările, s-a comunicat conducerii Școlii Lucian Blaga să asigure accesul angajaților din administrație la parterul clădirii de pe strada Progresului. În intervalul ora 07.00 – 11.00, luni 9 noiembrie 2020, aici se desfășoară, în condiții de securitate sanitară, testările pentru Covid – 19”, a transmis Cătălin Cherecheș.

Testările se desfășoară prin metoda pulling (1 test cu 8 eșantioane), iar municipalitatea va asigura după finalizarea activității de testare curățenia, dezinfectarea și sterilizarea spațiilor utilizate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania