Dezvoltatorul Warehouse & Distribution De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a recepționat luni lucrările la Centrul logistic WDP Industrial Park Deva, situat în apropierea fabricii Macon.

Din portofoliul de clienți al WDP fac parte: Metro (Bucureşti), Auchan (Bucureşti), Ursus Breweries (Buzău), Aeronamic Eastern Europe (Sibiu), Pirelli (Slatina), Iron Mountain (Păuleşti), LPP (Bucureşti) și acum Carrefour Deva.

În prima etapă a acestui plan de dezvoltare al companiei belgiene la Deva au fost investiți peste 20 de milioane de euro. Centrul logistic (hale industriale) va fi operat de Carrefour pentru întreaga Transilvanie și va crea 300 de locuri de muncă în municipiul Deva. Anul viitor, în etapa a doua, compania belgiană va investi încă 20 de milioane de euro la Deva. Investiția finală a companiei belgiene în Deva va fi de 40 de milioane de euro.

“Este cea mai mare investiție privată din municipiul Deva din ultimii 15 ani, începută în primul meu mandat de primar. Le mulțumesc investitorilor belgieni că au ales Deva și totodată mulțumesc firmelor locale care s-au implicat în construcția spațiilor industriale. Împreună am reușit să depășim toate obstacolele care ne-au stat în cale. Și nu au fost puține. Dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă în municipiul Deva sunt pe lista priorităților administrației publice locale”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea, care a participat la recepția lucrărilor Centrului logistic WDP de la Deva.

„Este foarte important că în județ se construiește și se creează locuri de muncă pentru hunedoreni, în această perioadă în care economia are de suferit din cauza pandemiei. Trebuie făcut tot ce se poate pentru a sprijini mediul de afaceri.” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian.

(FOTO: Primăria Deva)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania