Adunarea Generală a Asociației Europene a Regiunilor Transfrontaliere (Association of European Border Regions – AEBR) a aprobat în 5 noiembrie, în cadrul unei ședințe online, aderarea județului Maramureș, prin Consiliul Județean, la această organizație.

Decizia a fost votată în unanimitate de membrii prezenți ai organizației.

Potrivit reprezentanților CJ Maramureș, Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere va putea reprezenta interesele transfrontaliere ale județului la nivel european și interregional, va facilita participarea la rețele de regiuni transfrontaliere și la programe și proiecte cu finanțare europeană care să rezolve probleme transfrontaliere comune mai multor regiuni membre în această asociație.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a transmis cu această ocazie un scurt mesaj membrilor organizației în care a subliniat importanța momentului și deschiderea spre cooperare cu regiunile transfrontaliere membre. “Suntem dornici să cooperăm cu toate regiunile membre având obiective comune în beneficiul ambelor părți. De-a lungul anilor, Consiliul Județean Maramureș a dezvoltat proiecte finanțate de U.E. și alte state donatoare cu regiunile înfrățite. Prin urmare, suntem deschiși, în continuare, pentru colaborare cu regiunile membre A.E.B.R., în noi proiecte europene transfrontaliere”, a spus Ionel Bogdan.

Aderarea județului Maramureș, prin Consiliul Județean, la AEBR a fost aprobată inițial printr-o hotărâre din septembrie anul acesta, iar intenția de a deveni membri ai acestei organizații a fost comunicată ministerelor de resort.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania