fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Maramureș a aderat oficial la Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere

Consiliul Județean Maramureș a aderat oficial la Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere

Publicat în

spot_img
spot_img

Adunarea Generală a Asociației Europene a Regiunilor Transfrontaliere (Association of European Border Regions – AEBR) a aprobat în 5 noiembrie, în cadrul unei ședințe online, aderarea județului Maramureș, prin Consiliul Județean, la această organizație.

Decizia a fost votată în unanimitate de membrii prezenți ai organizației.

Potrivit reprezentanților CJ Maramureș, Asociația Europeană a Regiunilor Transfrontaliere va putea reprezenta interesele transfrontaliere ale județului la nivel european și interregional, va facilita participarea la rețele de regiuni transfrontaliere și la programe și proiecte cu finanțare europeană care să rezolve probleme transfrontaliere comune mai multor regiuni membre în această asociație.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a transmis cu această ocazie un scurt mesaj membrilor organizației în care a subliniat importanța momentului și deschiderea spre cooperare cu regiunile transfrontaliere membre. “Suntem dornici să cooperăm cu toate regiunile membre având obiective comune în beneficiul ambelor părți. De-a lungul anilor, Consiliul Județean Maramureș a dezvoltat proiecte finanțate de U.E. și alte state donatoare cu regiunile înfrățite. Prin urmare, suntem deschiși, în continuare, pentru colaborare cu regiunile membre A.E.B.R., în noi proiecte europene transfrontaliere”, a spus Ionel Bogdan.

Aderarea județului Maramureș, prin Consiliul Județean, la AEBR a fost aprobată inițial printr-o hotărâre din septembrie anul acesta, iar intenția de a deveni membri ai acestei organizații a fost comunicată ministerelor de resort.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.