fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCristina Iurişniţi, deputat USR: Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în...

Cristina Iurişniţi, deputat USR: Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în special pentru preșcolari si elevii din ciclul primar și gimnazial (A)

Publicat în

spot_img
spot_img

Nu sunt de acord cu decizia guvernului Orban de a închide școlile, fără a lua în calcul studiile științifice, recomandările organizațiilor internaționale, experiența și practica celorlalte state europene!

În țări din Uniunea Europeană, precum Italia, Germania, Franța școlile au rămas deschise. Personal, consider că în ceea ce privește răspunsul la această pandemie, în domenii precum educația, România ar trebui să urmeze exemplele acestor țări, și să caute soluții în mod diferențiat, în funcție de situația concretă, din teren.

Inclusiv specialiști de renume de la noi, precum prisholgul Daniel David, rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a avertizat în repetate rânduri că deja există la nivel global, dar și național, suficient de multe date științifice care demonstrează că măsurile legate de pandemie trebuie adoptate și aplicate în mod diferențiat. Gândind diferențiat aceste măsuri de combatere și limitare a extinderii efectelor pandemiei s-ar fi putut suspenda orele și trece la învățământul online doar pentru clasele de liceu, unde învață elevi de vârste mai mari, care înțeleg și pot să lucreze singuri de acasă.

De asemeneea, avem la nivel național suficient de multe date științifice care ne arată că măsurile legate de pandemie trebuie luate diferențiat și în funcție de zona geografică, pe județe; ori în funcție de specificul local chiar și în interiorul aceluiași județ, acolo unde se identifică anumite regiuni și populații vulnerabile.

În urma aplicării măsurii guvernului actual, de a închide la grămadă și în totalitate școlile și de a trece deopotrivă profesorii și elevii de gimnaziu precum și pe cei de liceu în sistem de predare și învățare online, la distanță, cu siguranță copiii de vârste mai mici vor fi mai mult afectați, Pentru ei desfășurarea activităților online nu are aceeași eficiență ca pentru cei de liceu.

Precizez că, în conformitate cu datele oficiale, grădinițele, școlile din ciclul primar și gimnazial, în special cele din mediul rural, unde învață un număr mic de copii, și a fost aplicat scenariul verde de funcționare al unităților de învățământ, nu există până la această oră infectări cu SARS COV 2 confirmate.

Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în special pentru preșcolari si elevii din ciclul primar și gimnazial!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

(Articol publicitar)

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.