fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEO nouă zonă de triaj epidemiologic, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor...

O nouă zonă de triaj epidemiologic, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Șase construcții modulare, de tip container, au fost amplasate luni dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” din Timișoara. Acestea înlocuiesc corturile în care se făcea până acum triajul pacienților infectați cu COVID-19.

Cele șase containere provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș Administrației Naționale a Rezervelor de Stat.  Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la rețeaua de apă-canal a unității sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat. Cele șase containere formează noua zonă de triere a bolnavilor COVID 19.

“În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul Spitalului „Victor Babeș” și cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul „Victor Babeș”. Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, a declarat prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

În construcțiile modulare se vor face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

“Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților. Mulțumim Guvernului României și Primăriei municipiului Timișoara pentru acest ajutor acordat în triajul pacienților infectați cu SARS COV 2”, a spus managerul Spitalului “Victor Babeș”, prof. dr. Cristian Oancea.

Cele șase construcții modulare vor fi predate Primăriei Timișoara în cursul acestei zile, iar primii pacienți vor putea fi consultați în cursul acestei seri.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.