Poliția Locală este primul serviciu al Primăriei Brașov în care se desfășoară deja o analiză în vederea unei reorganizări a activității. Primarul municipiului, Allen Coliban, și consilierul său însărcinat cu analiza activității Poliției Locale, Radu Dascălu, au susținut astăzi o conferință de presă, în care au prezentat intențiile privind activitatea viitoare a Poliției Locale, a anunțat Primăria Brașov.

„Vorbim de o instituție foarte importantă, mai ales în contextul pandemiei, izolări la domiciliu și tot ceea ce înseamnă măsurile de protecție. Avem nevoie de o poliție locală eficientă, corect dimensionată și care să aibă la bază criterii de competență, criterii de integritate și care să aibă evaluări periodice, făcute așa cum ar trebui. Mă bucur că domnul Radu Dascălu a acceptat această provocare, este un profesionist, este un om cu 27 de ani în poliție, dar totodată și cu certificări în zona managementului și a auditului. Prin urmare are această dublă calitate prin care sunt convins că poate să facă o diferență în ceea ce înseamnă restructurarea Poliției Locale“, a declarat primarul Allen Coliban.

Evaluarea este deja în desfășurare și pornește de la premisa eliminării sau reducerii unor activități în care există suprapuneri de atribuții cu alte instituții și concentrarea pe domenii în care Poliția Locală nu are suficienți inspectori pentru a acoperi necesarul activității, cum ar fi de exemplu, protecția mediului, inspecția în construcții sau parcările. Radu Dascălu, cel care realizează evaluarea, poartă discuții și cu celelalte instituții de control ale statului, pentru a încerca să elimine dublarea competențelor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania