Orchestra Filarmonicii de Stat va reveni joi pe scenă, după două săptămâni de absenţă, iar concertul va fi transmis online pe pagina de Facebook, canalul de Youtube şi aplicaţia instituţiei, se arată într-un comunicat de presă.

”Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu revine pe scenă începând din această săptămână după două săptămâni în care ne-am amintit (cu nostalgie și bucurie în aceiași măsură) de serile de vară în care am fost alături de dumneavoastră, prin intermediul difuzării unei selecții de evenimente. Săptămâna aceasta vom asCULTa compoziții semnate de J.Haydn și F.Danzi. La pupitrul dirijoral se va afla József Horváth  iar soliștii serii vor fi Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Florin Greluș (clarinet) și Ovidiu Borz (fagot). Concertul se va desfășura fără public în sală, însă va fi transmis online pe pagina de Facebook, canalul de Youtube și aplicația Filarmonicii de Stat Sibiu, joi 12 noiembrie 2020, cu începere de la ora 19”, se precizează în comunicatul de presă.

József Horváth este dirijor al Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. A fost iniţiatorul şi directorul artistic al festivalului comemorativ „Liszt 200”, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011. La Gala Premiilor Operelor Naţionale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”.

Violoncelistul belgian de origine ruso-cubaneză Makcim Fernandez-Samodaiev este absolvent al Conservatorului Regal din Anvers, Belgia, cu Diploma în Interpretare Muzicală- Violoncel și Specializare ca “Solist Concertist”. S-a stabilit la Sibiu in 2015, când a devenit solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Florin Greluș și-a desăvârșit studiile muzicale la Liceul de Artă din Cluj Napoca, la  Liceul Pedagogic din Tg-Mureș, profil muzică și la Conservatorul de Muzica ,,Ciprian Porumbescu” din București. În prezent este Solist Instrumentist și Șef de partidă clariet al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu.

Ovidiu Borz a început studiul fagotului la vârsta de 11 ani la Liceul de Artă din orașul natal, Oradea și s-a  perfecționat la Academia de Muzica ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. În prezent este artist instrumentist al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. 

Repertoriu:

Joseph Haydn – Concertul pentru violoncel și orchestră Nr.1 în Do Major Hob.VIIb:1
Franz Danzi – Concertino pentru clarinet, fagot și orchestră în Si bemol Major op. 47
Joseph Haydn – Simfonia Nr.92 în Sol Major ”Oxford” Hob.I:92

Sursa foto: filarmonicasibiu.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania