Șoseaua de centură a orașului Aleșd va fi realizată printr-un parteneriat între Consiliului Județean Bihor și Compania Națională de Autostrăzi, a anunțat astăzi președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. Acesta susține că până la sfârșitul anului 2023 centura trebuie dată în circulație, altfel se pierd banii europeni alocați acestui proiect.

Așa după cum susține Ilie Bolojan, cel mai aglomerat drum din județul Bihor este DN 1, care leagă Oradea de Cluj. La ieșirea din municipiul Oradea, în fiecare zi sunt în trafic peste 20.000 de mașini, circulându-se bară la bară.

”Deşi scade pe măsură ce ne îndepărtăm, traficul spre Aleşd se menține ridicat, la intrarea în oraş înregistrându-se peste 12.000 de mașini pe zi. Din cauza traficului suplimentar de pe străzile laterale, traversarea orașului Aleşd durează minute bune. Datorită acestei stări de lucruri, s-ar fi impus demult realizarea unei centuri ocolitoare. Din păcate, deși s-au făcut demersuri de mai mulți ani pentru acest proiect, nu s-a reușit până acum realizarea centurii.” a spus Ilie Bolojan.

Deşi centura orașului Aleşd are asigurată finanțarea prin actualul program infrastructura mare, mai este nevoie de revizuirea studiului de fezabilitate și de demararea proiectului. Pentru a urgenta execuția centurii, Consiliul Județean Bihor va realiza un parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi, urmând ca CJ Bihor să preia execuția lucrărilor.

”Consiliul Județean m-a mandat să fac diligenţele necesare în ședința de azi. De mâine, ne apucăm de lucru şi pe acest proiect. Până la sfârșitul anului 2023 vom da centura în circulație, altfel pierdem banii europeni.”, a mai spus Ilie Bolojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania