fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEIlie Bolojan: Proiectul centurii orașului Aleșd va fi preluat de Consiliul Județean...

Ilie Bolojan: Proiectul centurii orașului Aleșd va fi preluat de Consiliul Județean Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Șoseaua de centură a orașului Aleșd va fi realizată printr-un parteneriat între Consiliului Județean Bihor și Compania Națională de Autostrăzi, a anunțat astăzi președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. Acesta susține că până la sfârșitul anului 2023 centura trebuie dată în circulație, altfel se pierd banii europeni alocați acestui proiect.

Așa după cum susține Ilie Bolojan, cel mai aglomerat drum din județul Bihor este DN 1, care leagă Oradea de Cluj. La ieșirea din municipiul Oradea, în fiecare zi sunt în trafic peste 20.000 de mașini, circulându-se bară la bară.

”Deşi scade pe măsură ce ne îndepărtăm, traficul spre Aleşd se menține ridicat, la intrarea în oraş înregistrându-se peste 12.000 de mașini pe zi. Din cauza traficului suplimentar de pe străzile laterale, traversarea orașului Aleşd durează minute bune. Datorită acestei stări de lucruri, s-ar fi impus demult realizarea unei centuri ocolitoare. Din păcate, deși s-au făcut demersuri de mai mulți ani pentru acest proiect, nu s-a reușit până acum realizarea centurii.” a spus Ilie Bolojan.

Deşi centura orașului Aleşd are asigurată finanțarea prin actualul program infrastructura mare, mai este nevoie de revizuirea studiului de fezabilitate și de demararea proiectului. Pentru a urgenta execuția centurii, Consiliul Județean Bihor va realiza un parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi, urmând ca CJ Bihor să preia execuția lucrărilor.

”Consiliul Județean m-a mandat să fac diligenţele necesare în ședința de azi. De mâine, ne apucăm de lucru şi pe acest proiect. Până la sfârșitul anului 2023 vom da centura în circulație, altfel pierdem banii europeni.”, a mai spus Ilie Bolojan.

Adrian Meitner

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel