Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a anunțat prin intermediul contului său de socializare că a demisionat din PSD, acuzându-l pe președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea că ”nu respectă statutul” partidului și conduce ”dictatorial” organizația județeană a partidului. Liviu Pop spune în mesajul său că se gândește la varianta întoarcerii în PSD doar dacă Zetea nu va mai conduce organizația din Maramureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Liviu Pop, fost ministru al Educației, supranumit ”genunche” după seria de gafe făcute în timp ce conducea Ministerul Educației, s-a supărat pe președintele organizației județene Maramureș, Gabriel Zetea și a decis să părăsească partidul. El spune că este dispus să revină în PSD doar după ce Zetea nu va mai conduce organizația. Anunțul de pe platforma de socializare făcut de fostul ministru nu a rămas ”netaxat” de internauți, multe comentarii fiind foarte ironice. De la îndemnul de a se întoarce la catedră ”dacă mai știți matematică”, până la apelul la onoare al altui comentator de pe Facebook, care îi transmite fostului ministru că ”dacă mai aveti puțină demnitate nu aruncati cu noroi”, comentariile la demisia de pe Facebook a lui Liviu Pop sunt cu sutele.

Conform informațiilor din interiorul organizației, supărarea fostului ministru este legată de absența acestuia de pe listele de candidați ai PSD pentru alegerile parlamentare, Partidul Social Democrat anunțând, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, că se va desprinde de trecutul în care formațiunea era condusă de Liviu Dragnea și va promova competența în structurile de conducere.

Liviu Pop a fost ministru al educației în guvernul condus de Mihai Tudose.

Gabriel Zetea este vicepreședinte la nivel național al PSD, fiind unul dintre cei care fac parte din echipa restrânsă a președintelui Marcel Ciolacu.

Mesajul integral al lui Liviu Pop

”Astăzi m-am retras din Partidul Social Democrat.
Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean.
Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeași conduită greșită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru.
A condus și pierdut ultimele 3 campanii electorale și își dorește același lucru și pentru a 4 a oară.
Mai mult, doamna puternică din spatele lui l-a determinat să nu respecte hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș.
Rămân același om care se va implica în a ajuta pe fiecare maramureșean și nu numai.
Totodată, rămân alături de toți colegii și colaboratorii cu care am lucrat în ultimii ani.
Îmi rezerv dreptul de a analiza revenirea în PSD doar după ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi președintele organizației PSD Maramureș.
Să auzim numai de bine și succes tuturor candidaților.
Baia Mare 09.11.2020

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania