Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș pregătește ediția 2020 a Nopții Europene a Muzeelor, care, în acest an a fost reprogramată pentru data de 14 noiembrie. Evenimentul este adaptat situația pandemice, iar expoziția de bază din frumoasa clădire pavilionară va putea fi vizitată doar virtual.

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș își așteaptă vizitatorii în format virtual pentru ediția din acest an a Nopții Europene a Muzeelor, organizatorii transmițându-le celor interesați că vor avea parte de surprize.

Până atunci, însă, instituția le reamintește tuturor că Muzeul Satului a îmbrăcat straie din frunze galbene și ruginii de toamnă, astfel că programul de vizitare a fost prelungit, iar între orele 14 -17 accesul este GRATUIT, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Credit foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania