Ediția din acest an a Nopții Muzeelor la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău (MJIAZ) nu se poate desfășura așa cum ne-am obișnuit (cu vizitare gratuită și evenimente dedicate) din cauza situației pandemice și a măsurilor oficiale (instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Zalău, care prevede interzicerea organizării și desfășurării activităților culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spațiile închise sau deschise).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În aceste condiții, pentru a marca acest eveniment european* dar și din respect pentru dumneavoastră vizitatori și prieteni ai noștri, vă propunem o serie de evenimente care se vor desfășura online pe pagina de Facebook a muzeului(www.facebook.com/muzeuzalau.ro), sâmbătă 14 noiembrie 2020.

La ora 13 vă invităm la un Tur Virtual al Proiectului ”Salva-Vișeu 1948: Atunci și Acum”, proiect în care MJIAZ este partener (pentru mai multe informații accesați https://www.facebook.com/events/2907897576107474/)

Începând cu ora 14, din jumătate în jumătate de oră, vă invităm la o vizită virtuală ghidată în expoziția de bază a muzeului.

* Noaptea Muzeelor este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania