Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, au efectuat miercuri 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dolj, Vâlcea, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi spălare a banilor.

Potrivit DIICOT, mai multe persoane au constituit o grupare infracţională în vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunţuri fictive pe site-uri internaţionale de comerţ on-line privind vânzarea de diverse bunuri şi servicii şi totodată deschiderea şi intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni săvârşite atât în România, cât şi în Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate. Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro.

“Sumele de bani obţinute din săvârşirea acestui gen de infracţiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind în final folosite la achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane. În vederea soluţionării cauzei penale, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au cooperat cu autorităţile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoţia şi Olanda. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale Alba Iulia, Sibiu şi Vâlcea şi al jandarmilor”, a transmis DIICOT.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania