Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) salută şi susţine propunerea de “Pact Naţional pentru Cercetare”, iniţiată marţi, 10 noiembrie 2020, de Asociaţia Ad Astra a Cercetătorilor din România.

“Sunt idei pe care Universitatea noastră, ca universitate de cercetare avansată, prezentă în mod constant în cele mai importante rankinguri care iau în considerare calitatea actului de cercetare, le-a susţinut şi le susţine puternic, idei care prin stimularea cercetării pot duce la inovare şi de aici la creşterea competitivităţii ţării, cu impact final asupra bunăstării populaţiei. Aşteptăm şi urmărim cu atenţie să vedem şi angajamentul politic public în acest sens din partea principalelor partide politice, dincolo de declaraţiile lor informale de susţinere”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Pactul pentru cercetare iniţiat de Asociaţia Ad Astra a Cercetătorilor din România poate fi consultat accesând linkul: https://ad-astra.ro/2020/11/11/asociatia-ad-astra-lanseaza-pactul-national-pentru-cercetare/.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania