Astăzi, la sediul Companiei de Apă Someș S.A., are loc semnarea contractului de lucrări pentru extinderea rețelei de distribuție a apei în 21 de localități de pe raza județului Sălaj. Contractul are o valoare de 66.302.596,64 lei fără TVA, cu o durată de execuție de 21 luni. Finanțarea investiției se face 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Un credit bancar de 7,82% va fi asumat de Compania de Apă Someș S.A. pentru cofinanțarea Proiectului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Rețeaua de alimentare cu apă din județul Sălaj va fi extinsă cu 94 km rețea de distribuție și 73 km rețea de aducțiune, având totodată 2638 branșamente. Rețelele sunt pregătite în vederea integrării în sistemul de monitorizare automată existent la nivel regional.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății populaţiei în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 l.e. pentru conformarea cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) și epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC).

”Acest contract de lucrări, ca dealtfel întregul Proiect Regional din cadrul POIM Cluj-Sălaj va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite de Compania de Apă Someş S.A., la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță, la reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, la reducerea costurilor prin eficientizarea operării precum şi la eliminarea vulnerabilităților prezente ȋn particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoțesc schimbările climatice.” se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Proiectul “Extinderea sistemului de alimentare cu apă în zonele Hida-Sutoru și Romita-Bogdana”, derulat de Compania de Apă Someș S.A., este parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, în ansamblul lui, are o valoare totală de 355.636.401 EUR (fără TVA).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania