Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitatea hunedoreană Gelmar, a murit după ce a așteptat timp de patru zile să se elibereze un loc la ATI în spitalul din Orăștie. Unitatea sanitară era cea mai apropiată de domiciliul bărbatului, însă familia a contactat mai multe spitale din Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Reșița pentru a le cere să-l interneze, atunci când medicii de la Orăștie i-au spus că nu au loc acolo.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Drama familiei Avringean a început în urmă cu patru zile, când fiica bărbatului a făcut un apel disperat pe contul de socializare pentru ca tatăl său, Toma Avrigean, să fie primit de un spital și să beneficieze de tratament corespunzător. Din păcate, peste tot pe unde a sunat i s-a transmis că nu sunt locuri libere la Terapie Intensivă și i s-a recomandat să aștepte.

Deși bărbatul a urmat acasă un tratament prescris de medici, starea i s-a deteriorat constant iar astăzi a decedat.

„Tati îmi pare rău că în ultimul timp nu am petrecut mai mult timp împreună! Îmi pare rău că nu am ştiut cum să procedez ca să te ajut. Ştiu cu siguranţă că dacă ai fi fost în locul meu, tu ai fi făcut tot posibilul să mă ajuţi! Îmi cer iertare că am fost neputincioasă, că nu am avut puterea şi cunoştinţele necesare să mă lupt cu sistemul medical şi să te salvez! Zilele petrecute în spitalul municipal din Orăştie ţi-au fost fatale! Deşi ştiau cum se procedează, te-au trimis în ultim moment la Urgenţe la Deva. Te-au trimis cu o saturaţie de 34% şi ambii plămâni afectaţi în proporţie de 99%. Aveai şanse să trăieşti, aveai şanse să îmi fii alături mult timp de acum înainte. Aveam şi încă am nevoie de ţine, am nevoie să mă înveţi cum să mă descurc în viaţă, cum să fac faţă răutăţii cu care ne confruntăm. Îmi cer mii de scuze că nu am putut să îţi fiu aproape, ai dus lupta asta de unul singur, nu am avut posibilitatea să îţi fiu alături, să îţi spun cât de mult de apreciez pentru tot ceea ce ai făcut prentru noi, pentru cât te-ai luptat că nouă să ne fie bine. Chiar şi în situaţia în care te-ai aflat, ne-ai sunat şi mi-ai spus să avem grijă de noi, să ne ferim cât putem de virusul acesta, erai îngrijorat pentru noi, când de fapt trebuia să fii puternic şi să crezi în ţine. Doar tu ştii câte suferinţa ai îndurat, şi cu câtă indiferenţă ai fost tratat”, a scris fiica sa pe pagina de Facebook.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania