Organizația județeană a PSD Maramureș a solicitat, miercuri, Instituției Prefectului să anuleze hotărârile adoptate în ședința de desemnare a vicepreședinților Consiliului Județean, susținând că ședința a fost organizată ilegal. Mai mult, PSD cere exercitarea rolului de tutelă administrativă și contestarea Hotărârilor de Consiliu Județean nr. 196 și 197 privind numirea vicepreședinților Doru Lazăr și Radu Trufan, adoptate în 28.10.2020.

Partidul Social-Democrat Maramureș a depus miercuri, 11 noiembrie, la Instituția Prefectului o solicitare prin care cere exercitarea rolului de tutelă administrativă și contestarea Hotărârilor de Consiliu Județean nr. 196 și 197 privind numirea vicepreședinților Doru Lazăr și Radu Trufan, adoptate în 28.10.2020, deoarece – susține PSD Maramureș – acestea au încălcat dispozițiile legale.

”Grăbiți să instaleze la conducere politruci aserviți PNL, liberalii din Maramureș conduși de noul președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, au convocat în 28 octombrie o ședință extraordinară, pentru a-și asigura o majoritate simplă care să le permită să numească ca vicepreședinți, oameni aserviți PNL. Camarilla PNL-USR a profitat de faptul că nu toți consilierii județeni PSD au depus jurământul și majoritatea simplă a fost calculată la numărul consilierilor validați, deși orice consilier are dreptul de a candida și de a fi ales vicepreședinte. ILEGAL a fost și modul de desfășurare al ședinței, care nu a ținut cont de termenul legal de convocare de trei zile. Mai mult, ședințele extraordinare de îndată pot fi susținute în caz de forță majoră, iar pe proiectul ordinii de zi, singura forță majoră a fost alegerea celor doi vicepreședinți. Partidul Social Democrat va contesta și în instanță cele două hotărâri și va uza de toate demersurile legale pentru a recupera banii pe care, ilegal, penelistul Doru Lazăr și useristul Radu Trufan îi vor încasa în calitate de vicepreședinți ai Consiliului Județean Maramureș.”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea.

Prin Ordonanța de Urgență nr. 190/28.10.2020, Guvernului României a stabilit că alegerea vicepreședinților consiliilor județene poate avea loc doar după ce sunt validați toți consilierii județeni.

”Urgentarea procedurii de alegere a celor doi vicepreședinți denotă reaua intenție a noii conduceri a Consiliului Județean, care a evitat intrarea în vigoare a ordonanței, încălcând și încrederea cetățenilor care i-au ales. Penelistul Ionel Bogdan știa despre iminenta adoptare a ordonanței, pentru a că ocupat o poziție de consilier în aparatul premierului Orban, iar pentru toate aceste ilegalități va răspunde în fața maramureșenilor”, a mai spus Gabriel Valer Zetea.

*Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT; Executat de: SC Spectral Agency SRL; Cod mandatar financiar: 11200020

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania